GVB gelede-bus perikelen

lijn 33  was een prettige lijn om te rijden, in de spitsen was de bus altijd behoorlijk vol om dat het de snelste verbinding was naar het winkelcentrum vanaf het centraal station via de ij-tunnel.

vroeger reed de lijn 33 met een gelede bus door naar het oude sloterdijk via de nieuwe zijds voorburgwal raadhuisstraat rozengracht  marnixstraat, hugo de grootstraat, jan van galenstraat, admiraal de ruyterweg, sloterdijk

Ik moest ook een keer rijden op lijn 245 met een gelede bus van 18 meter, het was een lijn voor Schiphol centrum, maar er was op de terugweg naar Amsterdam een omleiding en ik zag dat ik op een bepaalde plek wel zou kunnen draaien met de gelede-bus. ik stak achteruit in een doodlopend weggetje maar daar lag vrij veel zand en met remmen ging mijn bus scharen tot voorbij de schaarbeveiliging en toen wou hij niet meer voor uit, gelukkig zat er voor bij de bestuurder een speciale knop om de schaarbeveiliging te ontgrendelen, dat ging gelukkig, maar toen ik die knop weer losliet toen hij weer recht stond stopte hij er weer mee. ik moest toen de hele weg naar de garage die knop blijven vasthouden tot in de garage, het bleek dat er bij de schaarbeveiliging een stang verbogen was, en kostte een heleboel werk om te herstellen.en was vrij kostbaar ik kreeg daarom een behoorlijke reprimande, maar gelukkig hoefde ik het niet te betalen.

Nog een keer reed ik op lijn 245 ook een gelede bus van 18 meter naar schiphol centrum en op de terugweg van schiphol reed ik op de watergraafsmeer en dacht ik snij een stukje af naar Garage Noord en reed de Hogeweg in die voorheen gewoon een doorgaande weg was, maar op het laatste stukje was het met hekken afgesloten en ik kon niet verder en achteruit rijden met een gelede bus was nog niet zo makkelijk vooral omdat er ook nog krappe bochten in zaten, dus ik sloeg een zijstraat in maar daar stonden nog auto’s ook en een beetje op de hoek en in het middenstuk een vrij hoge drempel ik dacht toen nu dan maar een stuk over de drempel met een een stukje voor en een stukje achteruit en weer vooruit kon ik er heel krap door, maar helaas maakte ik met de aanhanger toch een kras op die auto op de hoek, ik heb toen een briefje achter de voorruit gedaan want het was nog erg vroeg in de morgen en niemand was er op straat.
dus helaas toch een kleine schade gemaakt dus afsnijden heb ik toen niet meer gedaan, met een gelede bus.