Anekdotes Roele de Vries

Ik reed met de perswagen van Roele de vries meestal de zelfde wijken in de avond
en vaak had ik dezelfde 2 lopers achterop de auto.

Een van de lopers haalde een geintje uit, vaak zat er in het oud papier kartonnen lege verpakkingen van melk of yoghurt.
hij legde die dan voor mijn achterwielen van de vrachtwagen en als ik dan verder reed. hoorde ik een grote knal , ik stapte uit en dacht ik heb een klapband, maar het was dat melkpak wat plofte, hun lachen natuurlijk.

maar nog een keer deed hij het weer maar nu was het een leeg yoghurtpak met nog yoghurt er in, die klapte natuurlijk ook , maar alles zat toen onder de yoghurt, en hun kregen er ook wat van mee, dat was lachen!!!

Ik moest een keer rijden in Middenmeer en daar stonden op de hoeken vaak van die houten paaltjes, ik moest scherp de bocht naar rechts en schampte met mijn achterwiel met de meesturende achteras dat paaltje en ik dacht dat paaltje geeft wel een beetje mee, maar helaas mijn achterwiel met de meesturende as stond scheef, dus ik kon niet zo meer rijden, de monteur gebeld en die heeft met behulp van een krik die as van de meesturende wielen weer recht gebogen, ik meen dat het perswagen 4 was

Ik kreeg vaak die rit naar Beets in de straat de Voorkamp zag ik mijn lopers in de achteruitrijcamera zwaaien, ik stopte en wat bleek de bovenste persleiding van de persinrichting daarvan bleek de slang van gebarsten te zijn, de lopers zaten onder de pers-olie, natuurlijk gelijk de motor uitgezet waardoor die niet meer perste en gelijk de monteur gebeld die heeft die slang ter plaatse kunnen vervangen en de olie bijgevuld en de restanten olie opgeruimd toen konden we gelukkig een uur later weer verder.