Mijn Levensloop vervolg

Na mijn diensttijd ben ik gaan werken bij de VDH (verenigde dranken handel) op de valschermkade in Amsterdam
ik kreeg eerst een opel Blitz tot mijn beschikking met speciale rekken waar de kratten limonade precies in pasten en die kon je dan doorschuiven, en mijn vaste bezorgwijk was de stad Haarlem en ik had gemiddeld 50 klanten per dag dat waren meestal melkboeren.  die opel blitz werd vaak zo vol geladen boven zijn transport mogelijkheden in de bochten als je niet uitkeek ging hij op zijn kant en ik heb ook 2 keer de steek-as gebroken door de te zware belading.

naderhand kreeg ik een nieuwe auto die wat stabieler was dat was een Commer diesel maar die motor zat vlak naast me dus in de zomer was het in de cabine bloedheet in de auto.

Toen zag ik een advertentie in de krant waar ze vroegen “koekenbakkers gevraagd voor opleiding als buschauffeur” van het GVB .
daar heb ik toen op gesolliciteerd met de gedachte ik zie wel, en een paar weken later werd ik uitgenodigd om een test te doen op de willemsweg, die ik met goed gevolg aflegde, een paar maanden later werd ik aangesteld als aspirant buschauffeur en ik moest wel even proefrijden met een bus, dat was een voorverkiezer bus dat schakelde heel anders dan een vrachtwagen de linker pedaal was geen frictie maar een schakelpedaal, ik moest toen toch nog een maand of 3 als conducteur op de tram, dat was ook een aparte ervaring.
ik kreeg nog een aantal weken lessen om alle lijnen van de bussen en trams uit de hoofd te leren met alle haltes van voornamelijk bus-routes, we gingen ook met een aantal nieuwe chauffeurs de routes rijden, en iedereen moest goed opletten.
we kregen ook instructie op verschillende typen bussen, voorverkiezers, monocontrol, schuivers, monocontrol met luchtvering, en de eerste gelede bussen 245, 246.

ik werd daarna ingedeeld in garage west als reserve chauffeur ik moest toen alle beschikbare lijnen rijden, ik kreeg veel ritten op lijn 15 een erg drukke lijn, lijn 18 was ook een leuke lijn, maar de leukste en gezelligste lijn was lijn 12 van de Zaanstraat naar het Centraal Station via de haarlemmerdijk en haarlemmerstraat.

ik heb ook nog een half jaar in Garage West in het magazijn gewerkt, omdat ik van die wisselende diensten af wou, eerst moest ik op een licht open vrachtwagen rijden om diverse materialen en drums met olie of wasgoed weg te brengen en op te halen, dat vond ik wel een leuke job, maar later moest ik de hele dag in het magazijn werken, dat vond ik veel minder, ik heb toen gevraagd om me weer op de bus te zetten en dat kon weer.

wij woonden in de zaandijkstraat 11 te Amsterdam en ik had toen een VW kever maar die had een versleten nokkenas, op de Hemweg in de berm stond al bijna een jaar zo’n zelfde VW met een gebroken krukas, ik heb toen die motor eruit gesleuteld en mee genomen naar huis en in de huiskamer op oude kranten ( wij woonden op één hoog) toen die motor uit elkaar gesloopt en de nokkenas met de klepstoter-stangen van die motor in de VW motor van mijn eigen auto gezet

en hij liep weer, dat was wel even kikken.

naderhand verhuisden wij naar Purmerend Westervenne 225 op vijf hoog, dat was een vrij grote flat maar erg gehorig, op een keer kwamen wij thuis van een dagje uit en hadden de afwasmachine ’s nachts aangezet, midden in de nacht om een uur of 3 kwam de beneden buur bij ons aanbellen en kloppen, ik het bed uit en in de kamer tot de enkels in het water, de afwasmachine was blijven lopen met een waterballet tot gevolg, het water liep tot in de bergruimte beneden, gelukkig hebben we alles vergoed gekregen van de verzekering.
het was ook een rumoerige flat, onze kleinste jongen Jerry was nogal een durfal, hij had een driewielertje gekregen en hij mocht op de galerij fietsen, maar wat deed hij hij ging op zijn fietsje staan over de balustrade leunen, mijn vrouw zag dat net op tijd en kon hem net bij zijn beentjes grijpen anders was hij van vijf hoog naar beneden gevallen, toen was bij ons de maat vol, en zijn gelijk naar een ander huis gaan kijken en kwamen toen in Zwaag terecht want er was nergens iets voor ons beschikbaar in Purmerend, want we hadden teveel punten.

Daarna verhuisden wij naar de Wieringstraat in Zwaag dat was vlak bij de openbare basisschool het Ooievaarsnest, dat was natuurlijk makkelijk voor onze zoon Jerry want die was toen 3 jaar en die kon op de kleuterschool aldaar, het was toen April en behoorlijk koud, het sneeuwde ook een beetje, Jerry speelde op het grasveldje bij de school en onder de modder hij kwam toen thuis en we hebben hem voor de deur zijn kleren uitgedaan en die konden we zo rechtop zetten van al die modder.

Mijn Vrouw Netty had net met de verhuizing naar Zwaag een gebroken arm, want we waren in Purmerend voor de flat westervenne gaan schaatsen met zijn allen en toen gaf een buurjongetje Netty een zetje met de woorden daar ga je buurvrouw en ze viel op het ijs, en moesten gelijk naar het zieken huis waar ze gips kreeg. 

ik ben sinds 2002 met de fut, dat was een speciale regeling van het GVB  
in 2012 ben ik begonnen als vrachtwagenchauffeur bij Roele de Vries, daar kreeg ik verschillende routes met de perswagens en de vaste wijken die ik naderhand moest rijden waren: Hoorn Binnenstad, Hauwert, Bovenkarspel, Schagerbrug, soms moest ik ook invallen in Heerhugowaard of Heiloo,
Inmiddels wonen wij al 35 jaar in Zwaag, naar tevredenheid.
en ik ben een doe het zelver maar natuurlijk geen professional, ik heb ook wel diverse klussen gedaan fietsen repareren, en natuurlijk diverse computer reparaties, waaronder besturings systemen geinstalleerd, voeding vervangen, videokaart vervangen, linux besturingssysteem geinstalleerd om te zien welke het beste was, e.d.ook heb ik inmiddels een stuk of drie ipad air schermen vervangen een iphone 5 ook een scherm vervangen en het laatst een samsung galaxy tab batterij vervangen.
ik heb ook bij de buurtjes vaak geholpen met het instellen van de TV en een stuk of 5 laptops een Harde schijf vervangen voor een ssd-schijf.

 

wordt vervolgd